Mannen doen tijdens coronacrisis meer aan sexting dan vrouwen
Volgens een onderzoek van de Nederlandse vergelijkingssite VPNgids.nl doen zowel mannen als vrouwen tijdens de coronacrisis meer aan sexting dan voorheen. Mannen zouden echter wel iets meer behoefte hebben aan deze virtuele sexdating contacten dan vrouwen. Vooral voor singles en koppels die vanwege de coronacrisis van lijfelijk contact verstoken blijven blijken meer aan sexting te doen om dat gemis zo goed mogelijk te compenseren.
Wat is sexting?
Sexting is het uitwisselen van erotisch getinte berichtjes, bijvoorbeeld via een gratis chat app zoals Whatsapp. Je kunt er echter ook voor terecht op heel veel verschillende chat en flirt sites. Sexting is iets dat over het algemeen vooral wordt gedaan door stellen die al in een relatie zitten, of mensen die al een tijdje met elkaar daten. Voor hen is het een leuke manier om spannend met elkaar bezig te zijn als ze geen mogelijkheid hebben om in het echt met elkaar af te spreken. Aangezien mensen door de coronacrisis veelal thuis zitten en noodgedwongen aan social distancing doen ligt het voor de hand om aan te nemen dat sexting toeneemt. Dat werd dus door VPNgids onderzocht.
Sexting populairder bij mannen
Zowel mannen als vrouwen doen aan sexting. Tijdens de coronacrisis is het percentage mensen dat zegt dergelijke seksueel getinte berichtjes verstuurd te hebben voor beide seksen toegenomen. In het onderzoek van VPNgids.nl geeft 30% van de ondervraagde vrouwen en 40% van de ondervraagde mannen aan de laatste tijd een erotische chat gehad te hebben. Mannen tot en met 39 jaar sexten het vaakst, terwijl dit bij vrouwen meer gelijk is verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën.
Mannen sturen niet zelden intieme foto's
Mannen die actief zijn op flirtsites, chatsites en datingsites hebben er een handje van om intieme foto's te sturen naar hun chatmaatjes. Ook bij een eerste berichtje wordt volgens veel vrouwelijke respondenten te vaak meteen een foto van het geslachtsdeel toegevoegd. Veel vrouwen vinden dit niet prettig en zien het soms ook als ongewenst seksueel gedrag. Vooral jonge mannen blijken zich schuldig te maken aan het ongevraagd versturen van intieme foto's. Bij de mannen tot en met 29 jaar bleek 1 op de 3 dit wel eens gedaan te hebben.
Discreet chatten via een VPN
Wanneer je online actief bent laat je normaal gesproken allerlei sporen achter. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld je IP-adres. Dat is het adres waarmee jouw computer op internet te vinden is. Stuur je een berichtje via een chat app naar je minnaar of minnares, dan weet de chat app van die persoon naar welke computer (of tablet, smartphone, enz.) het antwoordje teruggestuurd moet worden. Daardoor blijft je IP-adres echter ook achter in allerlei logs op servers overal ter wereld, waardoor in theorie je gegevens te achterhalen zouden kunnen zijn. Als je dat geen prettig idee vindt kun je gebruik maken van een VPN. Dat staat voor Virtual Private Network. Daardoor wordt onder meer je persoonlijke IP-adres gemaskeerd.